Vintner's Harvest Yeast CY17 8g viinihiiva

Täydellinen makeille valko- ja roséviineille sekä jälkiruokaviineille, rypäleistä ja erityisesti hedelmistä ja kukista käytettäville.

CY17 tuottaa runsaasti aromaattisia yhdisteitä käymisen aikana, mikä tuo vahvoja hedelmäaromeja, täyteläisyyttä sekä trooppisia makuominaisuuksia viiniin. CY17 muodostaa myös reilusti glyserolia, mikä lisää viinin makeutta.

CY17 käyttää viinin hitaasti verrattuna kaikkiin muihin Vintner’s Harvest –valikoiman hiivoihin, tyypillisesti pöytäviinin kolmessa viikossa ja jälkiruokaviinin peräti viidessä viikossa. Ideaalinen lämpötila CY17:lle on 22-26 ºC.

CY17 sopii hyvin myös pirskahteleville viineille, mutta siinä tapauksessa pulloihin on lisättävä CL23-hiivaa pullokäymistä varten (tai jotakin muuta shampanja/kuohuviinihiivaa).

Jos rikität raaka-aineen ennen käymään laittamista, käytä rikkiyhdistettä niukasti, ja varmista, että viinimehun pH on yli 3,2. CY17 on herkkä hiivakanta, jota täytyy käsitellä kunnioittaen. Kiinnitä erityistä huomiota puhtauteen ja lämpimään alkuun käymisessä, muuten riski bakteerikontaminaatioon kasvaa.

CY17 voi hyvin käyttää viinin jopa 15%:ksi, jos edellä mainituista asioista huolehditaan.


CY17.jpg

Tilaa täältä!
.

Hiivatyyppi:
Saccharomyces Cerevisiae

Annostus: 8 grammaa 25 litraan.
.