WYEAST XL Activator -oluthiivat/aletuotteet

Valmistajan sivuille tästä.
Tuotetietoa ja käyttöohjeet, myös startterin teko (englanniksi) täällä.

Jääkaappisäilytys.
.

Wyeast.jpg
"XL ACTIVATOR"
Säilytettävä viileässä. Aktivoituu tuoreempaa hiivaa hitaammin. Startteri suositeltava.


Tilaa täältä!
.
WYEAST Activator – ikääntynyt hiiva
Wyeast-hiivapakkauksen ikääntyessä elävien hiivasolujen määrä vähenee. Reilusti ikääntyneessäkin hiivapussissa niitä on vielä jäljellä, kunhan hiiva on säilytetty asianmukaisesti jääkaapissa. Tällaisen hiivan aktivoituminen voi kuitenkin kestää päiviä ravinnepussin rikkomisen jälkeen. Siksi ei ole mielekästä odottaa hiivapussin turpoamista (mitä ei aina muutenkaan tapahdu, ja taas joskus pussi voi turvota omia aikojaankin hiivan siitä kärsimättä) vuorokautta enempää, vaan vuorokauden lämpimässä odottelun jälkeen voi hiivan laittaa startteriin. Startterissa hiivasolujen määrä lisääntyy.

Ensimmäisen startterin tulee olla pieni, 0,5 litraa, jossa 50g spraymallasta. Kun startterin ominaispaino on laskenut 1.040:stä 1.025-1.030:een, elävien hiivasolujen määrän pitäisi olla tuplaantunut. Startterin määrä kasvatetaan 1 litraan, ja kun se käy, tuplataan startterivierteen määrä vielä kerran. Kuinka suureksi startteri kasvatetaan, riippuu siitä, kuinka suuren erän ja/tai kuinka vahvaa olutta ollaan tekemässä. Mitä suurempi erä/vahvempi olut, sitä suurempi startteri.
.
Nestehiivojen postitus
Nestehiivoja sisältävien tilausten lähetyspäivät ma-(ke)to. Perjantaisin ja pyhäpäivien aattoina ei toimituksia, jotta nestehiivojen kylmäketjuun ei tulisi liian pitkiä katkoksia. Valitettavasti ihan kaikkialle posti ei kulje päivässä. Jos tiedossamme on kahden päivän kuljetusaika, emme toimita nestehiivatilausta postiin myöskään torstaina emmekä pyhäpäivien aatonaattoina.
.