MUNTONS Docklands Porter 3 kg

Tumma täysmallasolut, jota pantiin 1800-luvun lopulla erityisesti Lontoon sataman lastaajia varten. Docklands Porter sai nimensä noiden vahvojen miesten mukaan. Porterilla oli ainutlaatuisen rehevä ja tyydytystä antava aromi, joka sammutti satamatyöläisten janon pitkien ja raskaiden työpäivien jälkeen.

Me voimme tänään nauttia perinteisten viktorianaikaisten portereiden ainutlaatuisesta aromista - kevyesti humalaa, täyteläistä mallasta ja rehevä väri, jonka mahdollistaa parhaiden paahdettujen maltaiden ovela käyttö.


3451120.jpg
Tilaussivulle
.
MUNTONS Gold range 3kg (4,5%)

Muntonsin mallastamo toimittaa maltaita panimoihin kautta maailman, siksi siellä osataan arvostaa korkealuokkaisia mallaslaatuja, jollaisia tarvitaan parhaiden oluiden valmistukseen.

Tämän tietotaidon Muntons on pannut likooon kehittäessään Gold Range -sarjan, joka - noudattaen tiukasti perinteistä oluen valmistuksen puhtauslakia (Reinheitsgebot) - on perinteisen oluenpanon taidonnäyte. Huippulaatua! Cheers!

Gold Range -sarjan olutuutteet

Continental Pilsner
Docklands Porter
Highland Heavy Ale
Imperial stout
India pale ale
Old English bitter
.
Ohje täysmallasoluiden (Muntons) valmistukseen

1. Desinfioi kaikki valmistuksessa käytettävät välineet. Lämmitä uutepurkkeja kuumassa vedessä 5 minuutin ajan, jotta uutteesta tule juoksevampaa. Tyhjennä tölkit sitten käymisastiaan.

2. Lisää käymisastiaan 3,5 litraa kiehuvaa vettä, ja sen jälkeen 16,5 litraa kylmää vettä, jolloin koko nestemäärä nousee 23 litraan. Sekoita vierre huolellisesti, jotta uute liukenee kokonaan.

3. Lisää hiiva ja sulje käymisastian kansi ja varusta se vesilukolla. Anna käymisastian seistä rauhassa lämpimässä (18-20ºC) paikassa 4-6 vrk tai kunnes vesilukko lakkaa kuplimasta. Olut on käynyt valmiiksi, kun sen ominaispaino (ominaispainomittarilla mitattuna) on alle 1.014 ja pysyy samana uusintamittauksessakin seuraavana päivänä.

4. Lappoa olut pulloihin, oluttynnyriin tai paineastiaan, lisää sokeria puoli teelusikallista/0,33 litran pullo tai tasapäinen teelusikallinen/0,5 litran pullo, tynnyreitä/paineastiaa käytettäessä max. 85 g sokeria/koko oluterä. Anna oluen jälkikäydä lämpimässä paikassa 2 vrk, jonka jälkeen se saa kypsyä ja selkeytyä viileässä 14 vrk.

Jos haluat pitää tiukasti kiinni saksalaisesta oluen puhtauslaista, voit käyttää sokerin sijaan spraymallasta.
.