Takaisin ryhmään Yleinen_olutkeskustelu

 Vastaa tai kommentoi

Lähettäjä: Tuomas Lähetetty: 24.11.15 15:03:40
Hei!
Tein ensimmäiseksi olueksi Saazerilla humaloitua EBC n. 30 Lageria.
Makua voisi muuten jo kehua, mutta laitoin liian vähän jälkikäymissokeria. Saakohan millään tuota pelastettua? Oluet siis pulloissa ja ovat olleet kellarissa 2vkoa n. 9 asteessa. Tänään siirsin tuonne 2-4 asteiseen tilaan.

Lähettäjä: Pekkaliini Lähetetty: 24.11.15 22:20:27
kuinka kauan annoit pullotetun oluen kypsyä lämpöisessä? Pullot saavat hyvinkin olla sen 2-3vk huoneenlämmössä ennen kylmävarastointia. Nosta satsi takasin lämpimään, ja jos on käymiskelpoisia sokereita jäljellä, hiiva tekee työnsä ja pulloihin muodostuu painetta.

 Vastaa tai kommentoi
Olutkeskustelu
Tällä sivulla on kaksi keskusteluryhmää: Yleinen olutkeskustelu ja Olutniksit . Toivottavasti palstojen nimet kuvaavat riittävän selkeästi mistä niissä on tarkoitus keskustella. Kysymykset, vastaukset, mielipiteet ja kokemukset vain rohkeasti yleiselle puolelle ja hyvät neuvot tai huomiot tai vaikapa omat reseptit niksipuolelle.
...Ja tästä linkistä näet kaikki keskusteluryhmät, jos vaikka seuraat mieluummin viinikeskustelua tai yleistä ajatuksenvaihtoa
.