Takaisin ryhmään yleinen_viinikeskustelu

 Vastaa tai kommentoi

Lähettäjä: satu Lähetetty: 27.04.12 20:30:20

Minä mokasin ja en lisännyt kaikkea sokeria jonka minun piti lisätä. Käymisprosessi on alkanut n. 12 päivää sitten. Voinko vielä avata astian vai onko se liian myöhäistä?

Lähettäjä:  Lähetetty: 01.05.12 22:03:37
Kyllä voit sokeria lisätä niin kauan kun et ole pysäyttäjää laittanut, ei tietenkään liikaa.

Lähettäjä: jokin Lähetetty: 05.05.12 10:39:56
ihan hyvin voit lisätä, mutta muista että tässä vaiheessa sokerin lisäys voi lisätä käymisaikaa :) ja varsinkin jos prosentit on jo korkeampana ja käyminen tästäkin syystä hitaampaa. mut onhan tämä odottelua ;)

nimim. eilen pullotin 25l satsin päärynä-omena viiniä höystettynä parilla kilolla viinirypäleitä, ja maku yllätti täysin! meinas kaverit jo juoda pullot tyhjäks kun kävivät iltakahvilla.. mitähän on sitten varastoinnin jälkeen? ;)

Lähettäjä: Sari Lindblad Lähetetty: 09.09.12 20:27:23
Hei "jokin"

Itse meinasin kanssa tehdä omena-päärynä viiniä. Aloittelen tässä niin annatkos lajikkeiden nimiä ja määriä jos saisin tehtyä yhtä hyvää. Oliko viini makeaa vai kuivaa?

Kiitos!

Lähettäjä: eesau Lähetetty: 11.09.12 11:30:57
jokin: laittaisitko päärynä-omenaviinin reseptin tänne. Mitä omppuja, mitä päärynöitä? Kiitos!

Lähettäjä: jokin Lähetetty: 28.11.12 14:41:34
Hei taas! Myöhäinen vastaus kieltämättä, ei ole ollut nettiä käytössä joten en ole tännekkään päässyt. Tuon omena-päärynäviinin tekasin 4 kilosta omenoita, 3kilosta päärynää ja tietenkin nuo punaiset rypäleet ja yksi paketti rusinoita. Käymispakkauksena oli preston paketti 25 litralle. Keittelin rypäleitä sen 10min miedolla lämmöllä ja lisäsin omena ja päärynäsiivut siemenettöminä. Koko koska blenderiin ja käymisastiaan. Lisäsin keitettyä ja jäähdytettyä vettä 10l merkin kohdalle ja annoin jäähtyä. Ja ai niin, tietenkin sokuria sen 4 kiloa tuli pistettyä. Entsyymit ja hiivat joukkoon ja muistaakseni 3 käymisvuorokauden jälkeen siivilöin moskat pois ja lisäsin vettä 20 litraan asti, enempää ei sammioon mahdu. Sitten käytin normaalisti kuivaksi ja kirkastus sekä lappoaminen pariin otteeseen. Pulloihin ja nyt n. kuukausi sitten viimeinen pullo jota säästelin tuli hörpittyä. Nyt samanmoinen satsi valmistumassa, toinen satsi ananas/valkoinen viinirypäle juomaa porisemassa. Saas nähdä mitä siitä kehkeytyy(:

Lähettäjä: jokin Lähetetty: 28.11.12 14:44:30
Jäi sitten vastaamatta itse kysymyksiin :D ihan suomalaisia omenoita, lajiketta en tiedä ja oliskos ollut Pirkan päärynöitä jotka siis kannattaa pestä kunnolla! Nyt on mukavampaa kun on omat varastot, ei tarvitse kerrostalon kellariin tunkea pulloja naapureiden ihmetykseksi (:

 Vastaa tai kommentoi
Viinikeskustelut
Tällä sivulla on kaksi keskusteluryhmää: Yleinen viinikeskustelu ja Viininiksit . Toivottavasti palstojen nimet kuvaavat riittävän selkeästi mistä niissä on tarkoitus keskustella. Kysymykset, vastaukset, mielipiteet ja kokemukset vain rohkeasti yleiselle puolelle ja hyvät neuvot tai huomiot tai vaikapa omat reseptit niksipuolelle.
...Ja tästä linkistä näet kaikki keskusteluryhmät, jos vaikka seuraat mieluummin olutkeskustelua tai yleistä ajatuksenvaihtoa
.