Takaisin ryhmään yleinen_viinikeskustelu

 Vastaa tai kommentoi

Lähettäjä: viinikeisari Lähetetty: 02.10.12 21:18:09
Morjes!
Eli tuossa omppuviiniä olen puuhastellut. Kaikki on menny täydellisesti ohjeiden mukaan niin kauan kunnes tuli se vaihe, että pitää hiilidioksidi ravistella pois ja kirkastusaineet heittää joukkoon.
Mietin vain että onko kuinka vaarallista kun en saanut viinistä mitenkään kaikkea hiilidioksidia pois vaikka ravistelin pönttöä, sekoittelin viiniä ja vatkasin sitä sähkövatkaimellakin otsa hiessä.
Vaikuttaakohan tuo hiilidioksidi tuossa vaiheessa kirkastumiseen tai lopputulokseen ?

Tiedän.. tämä on ensimmäinen satsini ja olen aloittelija joten kysymys saattaa kuullosta tyhmälle.

Lähettäjä:  Lähetetty: 04.10.12 18:28:37
Luulisin, että tarpeeksi kaasuja on poistunut tuolla tyylillä. Kyllä se viini vähän kuohuu ravistellessa, vaikka kaasut olisivat jo poistuneet. Sitten, kun viini on kirkastunut ja lapottu, niin uutta ravistelua vain putkeen. Itse ravistelen nykyään jo käymisvaiheessa, pysäytyksessä, ennen kirkastusta ja sen jälkeen. Vähempikin toki riittää. Muistat vain ettet silloin ravistele, kun kirkastumisprosessi on käynnissä!

Lähettäjä: viinikeisari Lähetetty: 05.10.12 11:07:48
Jees! Nyt on viinit kirkastumassa. Kurkkasin astiaan eilen ja hyvin on lähtenytkin kirkastumaan. Ei muutakun pitää odottaa vielä muutama päivä ja sitten lapota ja vielä ravistella.
Kiitoksia vinkistä!

 Vastaa tai kommentoi
Viinikeskustelut
Tällä sivulla on kaksi keskusteluryhmää: Yleinen viinikeskustelu ja Viininiksit . Toivottavasti palstojen nimet kuvaavat riittävän selkeästi mistä niissä on tarkoitus keskustella. Kysymykset, vastaukset, mielipiteet ja kokemukset vain rohkeasti yleiselle puolelle ja hyvät neuvot tai huomiot tai vaikapa omat reseptit niksipuolelle.
...Ja tästä linkistä näet kaikki keskusteluryhmät, jos vaikka seuraat mieluummin olutkeskustelua tai yleistä ajatuksenvaihtoa
.