Takaisin ryhmään yleinen_viinikeskustelu

 Vastaa tai kommentoi

Lähettäjä: SamSam Lähetetty: 22.10.12 06:33:46
Hei!
Olen tekemässä tällä hetkellä mustikka-puolukkaviiniä johon olen myös käyttänyt mustikka-vadelmamehua täydentämään.

Kokeilin tuossa yksi ilta maistaa viiniä hieman tuntuman saamiseksi, eli nappasin aromilasiin n.1.5 dl viiniä ja maistoin.. Maku oli hirveä ja hiivainen, sai minut epäilemään viinin onnistumista, mutta sitten kun jätin ko lasin jääkaappiin kahdeksi vuorokaudeksi ja maistoin varovaisesti uudestaan, niin maku oli todella paljon parempi, luultavasti hiiva ja sakka oli laskeutunut lasin pohjalle ja tämä vaikutti makuun?
Mutta se jäi kummastuttamaan kun makuero oli niin uskomattoman suuri. Yököttävästä herkulliseen :D..?
Mietin vain että kannattaisiko minun kokeilla viinimausteen laittamista tuonne kaveriksi, esimerkiksi juuri mustikka-vadelmamautetta, ja miten ja missä vaiheessa tämä mauste kannattaisi lisätä?

Lähettäjä: Asiakaspalvelu Lähetetty: 24.10.12 12:47:01
Hei! Tokihan hiiva sa sakkaisuus vaikuttaa makuun. Kannattaa siis huolehtia siitä, että viini on varmasti kunnolla kirkastunut ennen kuin lähtee pullottamaan viinin.
Mitä maustamiseen tulee, sitä kannattaa miettiä vasta, kun viini on jo kirkasta. Vasta silloin makua voi oikeasti arvioida, vaikka muuttuuhan se vielä paljonkin kypsymisen myötä. Maustamiseen voi käyttää myös mehutiivisteitä, ainakin jos aikoo joka tapauksessa makeuttaa viiniä.

 Vastaa tai kommentoi
Viinikeskustelut
Tällä sivulla on kaksi keskusteluryhmää: Yleinen viinikeskustelu ja Viininiksit . Toivottavasti palstojen nimet kuvaavat riittävän selkeästi mistä niissä on tarkoitus keskustella. Kysymykset, vastaukset, mielipiteet ja kokemukset vain rohkeasti yleiselle puolelle ja hyvät neuvot tai huomiot tai vaikapa omat reseptit niksipuolelle.
...Ja tästä linkistä näet kaikki keskusteluryhmät, jos vaikka seuraat mieluummin olutkeskustelua tai yleistä ajatuksenvaihtoa
.