Takaisin ryhmään yleinen_viinikeskustelu

 Vastaa tai kommentoi

Lähettäjä: jasse Lähetetty: 10.02.13 12:02:35

Hei.

Viini kävi poikkeuksellisen pitkään kun en flunssan takia jaksanut sitä lapota ja niin edelleen.
Ajttelin, että käymisenpysäyttäjää ei ainakaan tarvita, koska oli varmati käynyt looppuun, enkä lisännyt sitä.
Laitoin kirkasteet ja vasta sitten muistin, että siinä pysäyttäjässä on mm.säilöntäaineita eikä viini ole kirkastunutkaan.

Onko sitä enää mieltä tässä vaiheessa lisätä viiniin? Auttaisiko se kirkastukseen tai kenties lisäkirkasteen hankkiminen? Kiitos!

Lähettäjä: Jorma Lähetetty: 10.02.13 12:20:58
Kyllä itse lisäisin vielä sen pysäyttäjän. Luulisin, että makukin paranee, kun hiivoja poistuu. Lisäkirkasteen käyttö tarvittaessa, mutta uusi lappoaminen on ainakin tehtävä, kun pysäyttäjä on vaikuttanut tarpeeksi kauan. Tuli vielä sellainen asia mieleen, että tuosta satsista mitä sinulla nyt on, tulisi hyvää kuohuviiniä lisäämällä pullotusvaiheessa pulloihin vähän sokeria. Kannattaa testata vaikka pari pulloa ja loppusatsiin lisätä se pysäyttäjä. Samalla periaatteella olen kotisiideriä valmistanut :)

Lähettäjä: jasse Lähetetty: 10.02.13 13:21:01
Hyvä idea. Ja kiitos hyvästä vastauksesta.

 Vastaa tai kommentoi
Viinikeskustelut
Tällä sivulla on kaksi keskusteluryhmää: Yleinen viinikeskustelu ja Viininiksit . Toivottavasti palstojen nimet kuvaavat riittävän selkeästi mistä niissä on tarkoitus keskustella. Kysymykset, vastaukset, mielipiteet ja kokemukset vain rohkeasti yleiselle puolelle ja hyvät neuvot tai huomiot tai vaikapa omat reseptit niksipuolelle.
...Ja tästä linkistä näet kaikki keskusteluryhmät, jos vaikka seuraat mieluummin olutkeskustelua tai yleistä ajatuksenvaihtoa
.