Takaisin ryhmään yleinen_viinikeskustelu

 Vastaa tai kommentoi

Lähettäjä: vinkku Lähetetty: 13.03.17 22:25:50
Käymisastiaa kannattis vissiin ravistella voimakkaasti käymisen loputtua että hiilidioksidi saadaan pois.Eikö astian pohjalla ole sakkaa ja se vaan sekottuu juomaan jos sitä ravistelee? Miten muuten saisi hiilidioksidin pois ja onko sen poistaminen ihan pakollista?

Lähettäjä: Leena Lähetetty: 16.03.17 14:49:42
Hiilidioksidi pitää poistaa, muuten ei kirkastu kunnolla.

Lähettäjä: Herra Lappo Lähetetty: 13.12.17 14:10:38
Suosittelen ensin lappoamaan viinin toiseen astiaan jossa ravistelet hiilidioksiidit pois. Helpottaa huomattavasti jatkotoimenpiteitä.

Lähettäjä: Seppä Lähetetty: 13.12.17 22:17:12
Itse olen laponnut ensin kuivaksi käyneen viinin pienempiin desinfioituihin ämpäreihin ja sitten kaadellut sitä ämpäristä toiseen. Näin hiilidioksidi poistuu tehokkaasti. En tiedä onko toimenpiteestä mitään haittavikutuksia.

Lähettäjä: Petu Lähetetty: 19.12.17 12:51:20
Minä käytän akkuporakoneeseen liitettyä sekoituslastaa. Kyllä lähtee kun sillä pyörittelee jonkin aikaa :)

 Vastaa tai kommentoi
Viinikeskustelut
Tällä sivulla on kaksi keskusteluryhmää: Yleinen viinikeskustelu ja Viininiksit . Toivottavasti palstojen nimet kuvaavat riittävän selkeästi mistä niissä on tarkoitus keskustella. Kysymykset, vastaukset, mielipiteet ja kokemukset vain rohkeasti yleiselle puolelle ja hyvät neuvot tai huomiot tai vaikapa omat reseptit niksipuolelle.
...Ja tästä linkistä näet kaikki keskusteluryhmät, jos vaikka seuraat mieluummin olutkeskustelua tai yleistä ajatuksenvaihtoa
.