Takaisin ryhmään yleinen_viinikeskustelu

 Vastaa tai kommentoi

Lähettäjä: Tietämätön Lähetetty: 01.11.17 10:18:00
Hei taas! Se edellisessä viestissä mainittu luumuviini on nyt käynyt melkein loppuun saakka (kuplia tulee vesilukosta todella harvakseltaan) ja päätin maistaa tuotosta ja ottaa sen ominaispainon. OP oli -2 ja viini maistui melkoisen makealta.

Ensin kysyisinkin että miten voin laskea viinin alkoholipitoisuuden tai onko se enää edes mahdollista. ("Ominaispainomittarista" -sivun ohjeilla sain ihan hassuja tuloksia). Käymisen alussa astiaan meni 3kg sokeria ja 3,5kg luumuja, kokonaisnestemäärä käymisastian asteikolta luettuna on n. 13 litraa hedelmät mukaan lukien.

Ja toiseksi: voiko pönttöön vielä tässä vaiheessa lisätä vettä vai tuleeko viinistä jotenkin vetistä tai laimennetun makuista? Olisi tarkoituksena laimentaa alkoholipitoisuutta jotta käyminen voisi jatkua ja sokeria kulua vielä vähän pois.

Tuhannet kiitokset jo etukäteen!

Lähettäjä: Luumu Lähetetty: 03.11.17 22:22:23
Lisää jotain, mitä saat lisämakua samalla, kolmesta kilosta luumuja ei ihmettä makua tule isompaan määrään. Lisää vaikka kuivattuja luumuja. Tai jotain muuta omaan suuhusi sopivaa. Ehkä sitruunahappoa myös.

Lähettäjä: Tietämätön Lähetetty: 06.11.17 13:59:57
Päädyin lisäämään pari litraa vettä ja odottelemaan vielä pari päivää. Niiden parin päivän aikana vesilukko pulpahteli harvakseltaan. Nyt on lisätty käymisen pysäyttäjä sekä kirkaste ja viini on lapottu kaiken kaikkiaan kahteen kertaan käymisainepakkauksen ohjeen mukaisesti. Maku on edelleenkin melko hirveä, vaikkakin hieman lievempi. Toivottavasti maku paranee viinin vanhetessa.

 Vastaa tai kommentoi
Viinikeskustelut
Tällä sivulla on kaksi keskusteluryhmää: Yleinen viinikeskustelu ja Viininiksit . Toivottavasti palstojen nimet kuvaavat riittävän selkeästi mistä niissä on tarkoitus keskustella. Kysymykset, vastaukset, mielipiteet ja kokemukset vain rohkeasti yleiselle puolelle ja hyvät neuvot tai huomiot tai vaikapa omat reseptit niksipuolelle.
...Ja tästä linkistä näet kaikki keskusteluryhmät, jos vaikka seuraat mieluummin olutkeskustelua tai yleistä ajatuksenvaihtoa
.