Takaisin ryhmään yleinen_viinikeskustelu

 Vastaa tai kommentoi

Lähettäjä: Tuco Lähetetty: 03.11.17 17:50:35
tein tuossa viikko sitten omista viinirypäleistä viiniä. preston omat marjat pakkauksen mukaisesti. pakkauksessa sanottiin käymisen kestävän 1,5-4viikkoa. Käyminen loppui 6vrk jälkeen (pulputti kyllä mukavasti siihen saakka) nyt mittasin ominaispainon niin -10 (jos ymmärsin lukeman oikein) alkoholipitoisuus 10-11 luokkaa.

Väri hieman laimea ja makua voisi olla enemmän. Voiko tässä vaiheessa saada miten lisää makeutta ja kenties makua?

ja onkohan tuo nyt sitten siinä määrin valmis että pysäytys käyntiin?

Lähettäjä: Makeutus Lähetetty: 03.11.17 22:19:47
Valmiiksihan tuo on käynyt, hyvin onkin. Valmista se sen sijaan ei vielä ole. Pysäytysaine kehiin ja sit kirkasteet, ja kun viini on varmasti kirkastunut (ei kannata pitää kiirettä) lappoat viinin eroon sakasta ja makeutat mielesi (lue suusi) mukaan. Siihen voi käyttää vaikka jotain mehutiivistettä, jos haluaa lisämakua samalla. Vasta sitten pullotus ja viini kypsymään.

 Vastaa tai kommentoi
Viinikeskustelut
Tällä sivulla on kaksi keskusteluryhmää: Yleinen viinikeskustelu ja Viininiksit . Toivottavasti palstojen nimet kuvaavat riittävän selkeästi mistä niissä on tarkoitus keskustella. Kysymykset, vastaukset, mielipiteet ja kokemukset vain rohkeasti yleiselle puolelle ja hyvät neuvot tai huomiot tai vaikapa omat reseptit niksipuolelle.
...Ja tästä linkistä näet kaikki keskusteluryhmät, jos vaikka seuraat mieluummin olutkeskustelua tai yleistä ajatuksenvaihtoa
.