Takaisin ryhmään yleinen_viinikeskustelu

 Vastaa tai kommentoi

Lähettäjä: Seppä Lähetetty: 10.12.17 19:06:04
Tervehdys! Olen tekemässä pakastetuista marja-aronioista viiniä 25l preston käymisainepakkauksella. Lueskelin tämän nettisivun ohjeita ja tuli ilmi, että ylimääräinen pektolaasi voisi helpottaa kirkastumisprosessia eikä siitä ole haitttaa.

Kysymys kuuluu onko arionia semmoinen marja, josta viiniä valmistettaessa pitäisi lisätä ylimääräistä pektolaasia?
Olen kuitenkin käyttänyt valmistukseen käymisainepaketissa olleen entsyymi-pussin.

Toinen kysymys kuuluu onko tämmöinen tuote hyvä ylimääräiseen pektolaasin lisäykseen: BARSHOP Ravinneseos 22g?
Tämä on ainut paikkakuntani marketeista saatava irtopussi, jossa mainitaan sana entsyymi(viittaa pektolaasiin). Tuotteessa mainitaan myös B-vitamiini.

Tuntuu turhalta ostaa täysi käymisainepaketti vain entsyymipussin takia/ tilata pelkkä entsyymipussi Viinitalo Melkko:n verkkokaupasta (toimituskulut).

Lähettäjä: Leena Lähetetty: 11.12.17 22:14:49
Jos aroniat ovat olleet kypsiä, kun ne on kerätty, käymispakkauksen entsyymi riittää mitä suurimmalla todennäköisyydellä.

 Vastaa tai kommentoi
Viinikeskustelut
Tällä sivulla on kaksi keskusteluryhmää: Yleinen viinikeskustelu ja Viininiksit . Toivottavasti palstojen nimet kuvaavat riittävän selkeästi mistä niissä on tarkoitus keskustella. Kysymykset, vastaukset, mielipiteet ja kokemukset vain rohkeasti yleiselle puolelle ja hyvät neuvot tai huomiot tai vaikapa omat reseptit niksipuolelle.
...Ja tästä linkistä näet kaikki keskusteluryhmät, jos vaikka seuraat mieluummin olutkeskustelua tai yleistä ajatuksenvaihtoa
.