Takaisin ryhmään yleinen_viinikeskustelu

 Vastaa tai kommentoi

Lähettäjä: Toiskertalainen Lähetetty: 31.12.17 22:04:44
Mistä voi johtua, että viinistä tulee käsittämättömän hiilihappoista? Tein viiniä toista kertaa hiljattain. Ensimmäisellä kerralla käymishapot poistuivat puolen päivän vispaamisella niin että kuplinta loppui, mutta toisella kertaa viini vaahtosi vielä kahden päivän päästäkin. Käymispakkaukset olivat samat, välineet samat, marjat enimmäkseen samat (aronia + starttirusinat, toisessa satsissa mukana täytteenä jonkin verran sekamehuja mustaherukasta ja muista). Mikä voi olla syynä, ja onko normaalia että haponpoistossa ylipäätään menee näin kauan?

PS. Olisi jees jos ohjeissa olisi jokin maininta siitä että tämä toimenpide voi kestää päivän tai pidempään jos näin todella on. :P

Lähettäjä: Petu Lähetetty: 01.01.18 16:06:09
Olethan varmaan laittanut pysäytysaineen, ennenkuin vatkaat hiilidioksidia pois? Muutenhan hiiva ei välttämättä täysin lopeta toimintaansa. Tosin mullakin on pari kertaa käynyt niin, että pysäytysaine, joka on aina ollut sama (BACCHUS), ei ole täysin tuntunut toimivan ja selkeytyksen aikana on vähän tullut kuplia ja selkeytys siksi hidastunut. Teen kylläkin n. 37 litran satsin, joten yksi pysäytysainepussi voi siksi olla hieman alimitoitettu, mutta kyllä se yleensä on hyvin pysäyttänyt. Vatkaan hiilidioksidin poin porakoneeseen liitetyllä sekoituslastalla, muutaman minuutin pyörittely riittää.

Lähettäjä: Zzz Lähetetty: 18.01.18 15:40:38
Kuulostaa kyllä siltä ettei ole käynyt loppuun, tai on jäänyt enzyymit lisäämättä, tosin sekin vaikuttanee vain kirkastumiseen.
Itse lappoan kerran, lisään pysäytyksen ja kaadan viinin mahdollisimman korkealta toiseen astiaan ja takaisin ja se on siinä.
Sitten vain kirkasteet.

 Vastaa tai kommentoi
Viinikeskustelut
Tällä sivulla on kaksi keskusteluryhmää: Yleinen viinikeskustelu ja Viininiksit . Toivottavasti palstojen nimet kuvaavat riittävän selkeästi mistä niissä on tarkoitus keskustella. Kysymykset, vastaukset, mielipiteet ja kokemukset vain rohkeasti yleiselle puolelle ja hyvät neuvot tai huomiot tai vaikapa omat reseptit niksipuolelle.
...Ja tästä linkistä näet kaikki keskusteluryhmät, jos vaikka seuraat mieluummin olutkeskustelua tai yleistä ajatuksenvaihtoa
.