Takaisin ryhmään yleinen_viinikeskustelu

 Vastaa tai kommentoi

Lähettäjä: Pikaisesti tietoa ! Lähetetty: 04.05.11 13:59:03
Laitoin vahingossa kirkasteet väärinpäin eli kitosaanin ennen piihappoa . Piihappo on vielä pussissa eikä ole lisätty juomaan.

Menikö viinit nyt pipariksi?

Lähettäjä: Asiakaspalvelu Lähetetty: 04.05.11 16:19:07
Hei!
Kyllähän parempi olisi laittaa kirkasteet oikein päin, mutta on parempi lisätä piihappo nyt kuin jättää se kokonaan lisäämättä. Viini saattaa hyvinkin kirkastua.

Lähettäjä: Jep Jep Lähetetty: 09.05.11 12:49:15
Laitoin molemmat sitten samaan aikaan ja hyvin kirkastui!

Lähettäjä: seijasuski  Lähetetty: 07.11.12 15:35:51
Ihana jos tähän joku vastais vielä ♥
Miten käy, jos vahingossa laittaa piihapon aloittaessa ,ennen viinihiivaa, ei ainakaan vielä käy ? :(

Lähettäjä:  Lähetetty: 08.11.12 23:15:53
Ei kirkasteaineet haittaa hiivan toimintaa.

Lähettäjä:  Lähetetty: 11.11.12 12:15:12
Ok, kiva juttu, mukavasti tuo tuossa käykin.
Nyt kirkastus vaiheessa ilmeisesti pitää ostaa uusi pussi piihappoa :D Koska kirkasta sen pitää olla.

Lähettäjä: Zani Lähetetty: 08.01.15 17:23:51
Mikä neuvoksi, kun PIIHAPPO pussi olikin tyhjä. Viini seisoo nyt tuossa ja en tiedä kuinka menetellä. Laitanko sen kakkospussin nyt vain sitten.
Todennäköisesti pussissa ollut virhe.

t. zani

Lähettäjä: Leena Lähetetty: 08.01.15 21:56:19
Odota sen kirkastamisen kanssa, kunnes saat uuden pussin tyhjän tilalle, silleen se hoituu...

Lähettäjä: Leena Lähetetty: 09.01.15 21:44:37
Niin, kai sä olet ottanut yhteyttä Melkkoon, jos sulla on Melkon tuote? Vai mikä pakkaus sulla on?

Lähettäjä: noPro Lähetetty: 19.02.15 21:10:02
Jos viinin tekemisestä meinaa tulla tapa, niin kannattaa aina olla yksi ylimääräinen kirkaste kotona :)

Jotkut aineet ovat tosi huonoja kirkastumaan, voi tarvita ylimääräisen satsin.

Ja tuli muuten mieleeni, eikös omena-specialissa piihappo laiteta heti kärkeen kun tehdään ompputuoremehusta viiniä?

Lähettäjä:  Lähetetty: 19.02.15 21:55:04
Eiku siinä on se bentoniitti joka laitetaan alussa.

Lähettäjä: Millstone Lähetetty: 30.09.16 16:37:31
Niin ja jos kirkastumisen kanssa on ongelmia eli varsinkin omenien ym. kanssa jää sellainen vieno harmaa huntu, pitää lisätä keitokseen yksi satsi pektolaasientsyymiä pektiinin hävittämiseen ja sen jälkeen uudelleen samat kirkasteet mitä on käyttänyt ennenkin. Itse laitan omppuviiniin aina aloitettaessa tuplaentsyymin tuosta syystä!

Lähettäjä: Millstone Lähetetty: 30.09.16 17:01:31
Toinen aatos mitä hieman ihmettelen tuosta bentoniitin käytöstä siinä omena-special -käymisainesetissä. Miten se voi koskaan auttaa kirkastumista jos se bentoniitti kylvetään sinne ensimmäisenä ennen käymistä? Mielestäni tuo savijauhe pitäisi kylvää vasta siinä vaiheessa, kun omenat on poistettu ja nähdään, kuinka paljon hedelmät ovat hajonneet. Jos hajoamista on tapahtunut vähän, savea lienee turha kylvää keitokseen. Jos taas on sattunut olemaan pehmoista laatua, hiilidioksidin poisto, sitten bentoniitti, vuorokausi väliä, sitten piihappo+kitosaani. Lappoamiset pitää myös tehdä tapauksen mukaan, voi joutua hedelmien poiston jälkeen siirtämään kerran vielä uuteen astiaan jos on ollut paljon sakkaa!

Lähettäjä: Sirkka Lähetetty: 01.10.16 22:04:41
Olen joskus käyttänyt condessa merkkistä pakkausta viinin valmistuksessa, ja siinäkin bentoniitti laitetaan käymisen alussa. Kai siihen joku peruste on.

 Vastaa tai kommentoi
Viinikeskustelut
Tällä sivulla on kaksi keskusteluryhmää: Yleinen viinikeskustelu ja Viininiksit . Toivottavasti palstojen nimet kuvaavat riittävän selkeästi mistä niissä on tarkoitus keskustella. Kysymykset, vastaukset, mielipiteet ja kokemukset vain rohkeasti yleiselle puolelle ja hyvät neuvot tai huomiot tai vaikapa omat reseptit niksipuolelle.
...Ja tästä linkistä näet kaikki keskusteluryhmät, jos vaikka seuraat mieluummin olutkeskustelua tai yleistä ajatuksenvaihtoa
.