Takaisin ryhmään yleinen_viinikeskustelu

 Vastaa tai kommentoi

Lähettäjä: Katariina Lähetetty: 07.11.11 17:21:33
Mustaherukka-mustikkaviini on nyt ollut kaksi kuukautta käymässä, eikä käy kuivaksi. Ominaispainomittarilla mitattuna makeus oli vielä +20. Käyminen ei ole mitenkään vauhdikasta ja oli alkuun todella hidasta ja hiipuikin heti alkuunsa. Ravistelun jälkeen alkoi kuitenkin hiljakseen käymään uudelleen. Nyt on viimeisen kahden viikon aikana makeus laskenut +25 > +20, mikä on minusta kovin vähän. Käytin viiniin Bar shop käymisainepakkausta ja nyt jälkeenpäin muistin että tuon kyseisen pakkausen kanssa on ollut joskus aiemminkin ongelmia käymisen kanssa. Mietin vain että onkohan koko satsi mennyt jo piloille. Olen sitä siis muutaman kerran mitannut ominaipainomittarilla ja mietinkin että vaikuttaako se jotenkin kun olen joutunut sitä pänikkää silloin avaamaan.

Lähettäjä: Asiakaspalvelu Lähetetty: 08.11.11 11:05:57
Hei!
Ei käymisen nykyisillä jalohiivoilla, ei Barshopin eikä minkään muunkaan, kuulu kuukausia kestää. Tämä tietysti olettaen, että hiivan parasta ennen -päivä ei ole ajat sitten mennyt ohi eikä sitä ole säilytetty kovin lämpimässä.

Oletko katsonut tuolta Viinin valmistus/Käymisongelmia?-sivulta, löytyisikö sieltä mitään vihjettä? Mittasitko ominaispainon käymään laittaessasi? Paljonko sokeria kaiken kaikkiaan oli litrassa NESTETTÄ? Ovatko marjat marjoina vai mehuna? Kuinka paljon niitä on? Onko rusinoita?
Voisiko viinimehu olla liian hapokas? Oletko kokeillut rusinapommia? Barshopin hiiva on erittäin hyvä rusinapommiinkin, itse asiassa yhtä hyvä kuin ns. restart-hiivakin. Huono tai hidas käyminen ei siis ole mitenkään Barshop-hiivan ominaisuus.

Jos satsi on mennyt pilalle, huomaat sen kyllä. Jos viini näyttää hyvältä, tuoksuu hyvältä ja maistuu hyvältä (sitten kun se on kirkastettu), ei syytä huoleen sen suhteen.

Lähettäjä: NZ Lähetetty: 22.10.12 06:09:27
Tähän vielä se että mustikka on joskus kovin vaikia saada käymään.. itsellä ei ole mustikka-puolukkaviinin kanssa tullut ongelmia kun olen osan hiivasta antanut "muhia" kädenlämpöisessä vedessä jossa olen keittänyt rusinoita (rusinat ovat toki edelleen mukana :D ) ja olen sitten laittanut n.1-2h jälkeen laittanut tämän seoksen pönttöön.

 Vastaa tai kommentoi
Viinikeskustelut
Tällä sivulla on kaksi keskusteluryhmää: Yleinen viinikeskustelu ja Viininiksit . Toivottavasti palstojen nimet kuvaavat riittävän selkeästi mistä niissä on tarkoitus keskustella. Kysymykset, vastaukset, mielipiteet ja kokemukset vain rohkeasti yleiselle puolelle ja hyvät neuvot tai huomiot tai vaikapa omat reseptit niksipuolelle.
...Ja tästä linkistä näet kaikki keskusteluryhmät, jos vaikka seuraat mieluummin olutkeskustelua tai yleistä ajatuksenvaihtoa
.