St. PETERS Olutuuttet

Neljä hienoa kolmekiloista täysmallasolutuutetta! Nämä olutuutteet vastaavat St. Peters -panimon teollisesti vähittäismyyntiin valmistamia oluita, jotka ovat nauttineet suurta suosiota jo vuosikymmenien ajan sekä pubeissa että tietenkin kauppojen hyllyillä ympäri Brittein saarten!
.
St. PETERS Golden Ale 3kg St. PETERS Golden Ale 3kg

Valmistusmäärä 20 litraa.
Hyvin erityislaatuinen vaalean kullankeltainen olut.
Hinta Eur:33.90
Kpl:
St. PETERS IPA 3 kg St. PETERS IPA 3 kg
Uusi erä
Valmistusmäärä 18 litraa.
Täyteläinen ja raikas pale ale.
Hinta Eur:33.90
Kpl:
St. PETERS Ruby Red Ale 3 kg St. PETERS Ruby Red Ale 3 kg
Uusi erä!
Valmistusmäärä 23 litraa
Herkullinen ruskehtavan punainen ale, hyvin erottuva mausteinen humala-aromi.
Hinta Eur:33.90
Kpl:
Grainfather Connect
All in one – puoliautomaattinen oluenpanolaitteisto 23 litran olutvierteen valmistukseen maltaista.
Grainfather

Hinta 889,00 ja kaupanpäälle 120 g PBW puhdistusainetta ja 118 ml SaniClean desinfiointiainetta (arvo 14,00 €)!



Katso esittely!
The Grainfather
.
Valssimylly
Joutuisa valssimylly järkevään hintaan 159,00!
7808055.jpg
.
.
.
Spraymallasta sokerin sijaan!
spraymallas
Spraymallas on spraykuivattua 100% mallasuutetta.

Spraymallasta käytettäessä sokerin sijaan minkä tahansa oluttuutteen laatu paranee. Sen ansiosta oluesta tulee vähemmän 'kuiva', runsaampi, täyteläisempi, ja vaahtokukasta muodostuu tiiviimpi ja kestävämpi.

Jos puolet olutuutepurkin ohjeen mukaisesta lisäsokerista korvataan spraymaltaalla, oluen laatu ja sen antama makunautinto paranevat huomattavasti.

Kun koko lisäsokeri korvataan spraymaltaalla, mistä tahansa tavallisesta olutuutteesta saadaan korkealuokkaista täyteläistä olutta, jonka mallaspitoisuus on erityisen korkea.

1 kg spraymallasta vastaa 1 kg sokeria tai 1,6 kg mallasta. 0,8 kg spraymallasta vastaa 1 kg nestemäistä mallasuutetta. Ei sisällä proteiineja.


Spraymaltaat
.
Ohje täysmallasoluiden (Muntons) valmistukseen

1. Desinfioi kaikki valmistuksessa käytettävät välineet. Lämmitä uutepurkkeja kuumassa vedessä 5 minuutin ajan, jotta uutteesta tule juoksevampaa. Tyhjennä tölkit sitten käymisastiaan.

2. Lisää käymisastiaan 3,5 litraa kiehuvaa vettä, ja sen jälkeen 16,5 litraa kylmää vettä, jolloin koko nestemäärä nousee 23 litraan. Sekoita vierre huolellisesti, jotta uute liukenee kokonaan.

3. Lisää hiiva ja sulje käymisastian kansi ja varusta se vesilukolla. Anna käymisastian seistä rauhassa lämpimässä (18-20ºC) paikassa 4-6 vrk tai kunnes vesilukko lakkaa kuplimasta. Olut on käynyt valmiiksi, kun sen ominaispaino (ominaispainomittarilla mitattuna) on alle 1.014 ja pysyy samana uusintamittauksessakin seuraavana päivänä.

4. Lappoa olut pulloihin, oluttynnyriin tai paineastiaan, lisää sokeria puoli teelusikallista/0,33 litran pullo tai tasapäinen teelusikallinen/0,5 litran pullo, tynnyreitä/paineastiaa käytettäessä max. 85 g sokeria/koko oluterä. Anna oluen jälkikäydä lämpimässä paikassa 2 vrk, jonka jälkeen se saa kypsyä ja selkeytyä viileässä 14 vrk.

Jos haluat pitää tiukasti kiinni saksalaisesta oluen puhtauslaista, voit käyttää sokerin sijaan spraymallasta.
.