Aluksi on hyvä huomioida seuraavaa...

- Kaikkien viinin kotivalmistuksessa käytettävien välineiden kuten astioiden, lapon, pullojen ym. on oltava ehdottoman puhtaita . Valmistusvälineet on käsiteltävä puhdistus- ja desinfiointiaineella, esim. Glasrens, Vwp tai Melkko-desinfiointiaineella. Edellä mainitut aineet käyvät myös mehupullojen pesuun, ja miksei kaikkeen muuhunkin kotona tarvittavaan desinfiointiin. Astianpesuaineet eivät sovellu viininvalmistusvälineiden pesuun, koska niistä jää välineisiin kalvo, josta saattaa tulla makua viiniin. Ne eivät myöskään desinfioi.

- Viinihiivojen (pullahiiva soveltuu ainoastaan leivontaan) lämmönsieto vaihtelee. Älä ylitä ohjeen mukaista lämpötilaa.

- Käymisen tuloksena syntyy alkoholiliuos, jossa on alkoholia normaalisti enintään 17%. Kun se ylitetään, hiiva kuolee. Joskus poikkeustapauksessa voidaan päästä vähän suurempaankin alkoholipitoisuuteen, mutta tällöin kaikkien viininvalmistuksen osatekijöiden on täytynyt olla optimaaliset, mikä kotioloissa harvoin onnistuu. Ei siis kannata laittaa sokeria liikaa lisäprosenttien toivossa, siitä on seurauksena yleensä vain liian makea viini. Kun marjoissa ja hedelmissä oleva sokeri lasketaan mukaan, saa sokerin määrä kokonaisuudessaan olla korkeintaan n. 3,2 kg 10 vesilitraa kohden. Ruokaviiniin (alkoholipitoisuus 10-12%) sokeria käytetään n. 2 kg 10 vesilitraa kohden. Panimosokeria voidaan käyttää 10% enemmän kuin tavallista sokeria. Panimosokeria käytettäessä kannattaa huomioida, että sokerin lisäys laskee veden lämpötilaa (valmistusta aloitettaessa) n. 5°C.

- Käytä aina vesilukkoa (ei 48 h pikaviineissä).

.